Personal trainer: Unohda pelkkä rahka ja raejuusto – myös suomalaisella kotiruoalla voi laihtua

Jos tavoitteena on laihdutus tai kiinteytyminen, ei ylistetty rahkaan, raejuustoon ja kananrintaan keskittyvä ruokavalio ole ainoa vaihtoehto, sillä myös perinteistä kotiruokaa syömällä voi onnistua saavuttamaan päämääränsä.

Laihtuakseen ei tarvitse syödä maitorahkaa

Monet erityisen proteiinipitoiset tuotteet ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan sekä Suomessa että maailmalla. Vallitsevan retroruokabuumin kynnyksellä vuosia suomalaisia laihdutus- ja kiinteytymistavoitteissaan tukenut Meal My Day -nettipalvelun perustaja ja personal trainer Tuukka Linjala muistuttaa, että myös aivan tavallista kotiruokaakin syömällä on mahdollista päästä eroon ylimääräisistä kiloista.

– Olen huomannut, että Suomessa vallitsee harhakäsitys siitä, että vain erityisen proteiinipitoisia ruokia syömällä voi laihtua. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä myös aivan tavallista, suomalaista kotiruokaa syömällä on mahdollista saavuttaa merkittäviäkin muutoksia vaa'an lukemissa, Linjala toteaa.

– Perusterve aikuinen ihminen tarvitsee päivässä noin 0,8–­1,8 grammaa proteiinia jokaista painokiloaan kohden. Kannattaa muistaa, että myös monet kasvikunnan tuotteet, kuten pavut, linssit, pähkinät ja soijatuotteet sisältävät paljon proteiinia, Linjala jatkaa.

Proteiinipitoiset tuotteet ovat olennainen osa terveellistä ruokavaliota, mutta saadakseen riittävän määrän tätä orgaanista yhdistettä, ei suinkaan tarvitse tukeutua pelkkiin maito- tai lihatuotteisiin. Personal trainer ei painottaisi proteiinin roolia liikaa silloin, kun tavoitteena on painonpudotus – eikä fitnesslavoilla poseeraaminen.

– Fitnessvillityksen levittyä tietoisuus proteiinin hyödyistä on levinnyt kulovalkean tavoin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös perinteisestä kotiruoasta, kuten makaroonilaatikosta tai jauhelihakastikkeesta elimistö saa tarvitsemiaan rakennusaineita – sekä sitä kuuluisaa proteiinia, Linjala toteaa.

Ruokavalion pääosassa kasvikset

Monen mielessä laihdutus näyttäytyy merkittävänä ruokavaliomuutoksena tai dieettinä. Koska suuret muutokset elämässä tuntuvat liki aina raskailta, toivoo asiantuntija, että muutoksen sijaan laihdutushaaveet pyrittäisiin valjastamaan kohtuullisuuteen.

– Siinä ei ole mitään pahaa, että silloin tällöin syö vaikkapa hampurilaisen. Se ei kenenkään elämänmittaista ruokavaliomuutosta kaada, Linjala huomauttaa.
Asiantuntija toivoo, että laihdutukseen suhtauduttaisiin lyhyiden kuurien sijaan elämänmittaisena matkana. Aivan kuten elämäänkin, myös ruokavalioon kuuluvat notkahdukset.

– Jokaisella meistä on mielitekoja. Jos kaikki lähtee kieltämään itseltään kokonaan, ne voivat ajan myötä kasvaa entistä suurempiin mittasuhteisiin – ja vesittää pahimmillaan kaikki aiemmat opit. Suosittelenkin asiakkaitani lisäämään aina lautaselleen reilusti kasviksia. Silloinkin, kun lautaselle haluaa valita jotain epäterveellisempää herkkua, olisi annosta tärkeää tasapainottaa runsaalla määrällä vihanneksia, Linjala vinkkaa.

Lue lisää maikkarin netistä!

Lisätietoja:
Tuukka Linjala
Personal trainer, liikunnanohjaaja sekä Meal My Day -nettipalvelun perustaja
tuukka.linjala@sbtraining.fi, p.050-3581138

Uusi suomalainen resepti- ja ruokapäiväkirja Meal My Day muuttaa laihduttamisen. Nettipalvelun filosofia perustuu siihen, että jokaisen pitäisi pystyä nauttimaan monipuolisesta sekä terveellisestä ruokavaliosta, ilman tiukkoja dieettejä tai kalliita lisäravinteita. Perinteinen kotiruoka on ratkaisu jojoiluun. Palvelu perustuu Suomen ravitsemussuosituksiin. Hyvä ruoka kuuluu kaikille!

Meal My Day on valittu Vuoden liikuntatuote -finaaliin! Personal trainereiden suunnitteleman, räätälöidyn ruokavalion sisältävä Meal My Day kilpailee arvostetun Liikuntatuote 2015 -kilpailuun osallistuneiden parhaimmiston joukossa. Kokeile palvelua 14 päivää maksutta! Lisätietoja osoitteesta saat mealmyday.com.

Muut uutiset

Kuntokompassi on MealMyDayn uusi omistaja

Toiminta on siirtyntyt 15.6.2019 Kuntokompassin käsiin. Kiitämme MealMyDayn taustatiimiä mahtavasta pohjatyöstä.

Lue lisää...

Kadonneen vyötärön metsästys vol 4 starttaa jälleen!

Haluatko sinäkin vyötärösi takaisin? Kuinka vähentää selluliittia? Olisiko mukavaa pudottaa muutama kilo painoa ja voida energisimman normaalia kotiruokaa syöden ja helppoja kotitreenejä tehden?

Lue lisää...

Tarkista syötkö tarpeeksi kasviksia!

Teimme yhteistyössä Iltalehden kanssa jutun kasviksista ja niiden tärkeydestä painonhallintaan sekä tasapainoiseen päivittäiseen ruokavalioon. Luen ammattilaisten vinkit!

Lue lisää...

Meal My Day mukana netin parhaat sivustot 2016 -kilpailussa!

Anna meille äänesi ja voita uskomaton personal trainer -valmennus 3 kuukaudeksi!

Lue lisää...

Meal My Day Goexpo -messuilla

​Tule tapaamaan meitä GoExpo -messuille Meal My Day & Sportyplanner Vuoden liikuntatuote 2015 yhteisosastolla – 6h150, vierekkäisillä paikoilla 11 ja 12.

Lue lisää...

Copyright Meal My Day 2022