Kolmen päivän luonnollinen Detox-ruokavalio

Julkaistu: 03.01.2016

Onko detox-kuurista hyötyä?

Moni aloittaa uudet elämäntavat alkuvuodesta jolloin myös detox-kuurit yleistyvät. Turvotus ja tukkeutunut olo halutaan selättää mahdollisimman nopeasti, joten puhdistuskuuri kuulostaakin täydelliseltä vaihtoehdolta. Tästä puhdistuskuurista ja sen hyödyistä kiistellään paljon.

Detox-kuurin tarkoitus on poistaa elimistöstä sinne kertyneitä kuona-aineita, kirkastaa ihoa, keventää oloa, auttaa saamaan hyvä startti terveemmille elämäntavoille, sekä puhdistaa suolistoa. Monet todelliset myrkyt ovat kuitenkin rasvaliukoisia, joten ne eivät valitettavasti poistu kehosta dieetin avulla. Kuona-aineet, eli ihmisen kehon aineenvaihduntatuotteet taas poistuvat luonnollista reittiä ilman detox-kuuriakin. Terveen ihmisen elimistöön ei kerry kuona-aineita vaan maksassa, munuaisissa, ihossa ja keuhkoissa tehdään jatkuvasti puhdistustyötä, eli detoxifikaatiota, ettei haitta-aineita pääse kertymään.

Vaikka detox-kuureja suositellaan paljon, niiden tueksi ei ole olemassa vielä tieteellistä näyttöä. Dieetit kuitenkin pitävät yleensä sisällään paljon kasviksia ja hedelmiä, joten niiden runsas lisääminen ruokavalioon ei ole haitaksi, päinvastoin. Kuurin aikana myös veden juominen on runsasta ja se lisää virtsan määrää sekä munuaisten kautta poistuvien kuona-aineiden poistumisen nopeutta. Näistä on luonnollisesti paljon hyötyä jos henkilö on ennen syönyt epäterveellistä ruokaa ja juonut liian vähän vettä. Plussana moni saattaa saada hyvän, kevyen ja energisemmän olon.

On kuitenkin hyvä ottaa startti terveellisempiin elämäntapoihin juuri luonnollisen detox -ruokavalion kautta! Sisällytä seuraavia ruoka-aineita jokapäiväiseen syömiseesi, niin olosi keventyy.

Top 5 ruoka-aineet

1. Sitruuna, limetti ja kaikki muutkin sitrushedelmät; juo puolen sitruunan/limetin mehu puristettuna lämpimään veteen aamulla ennen aamiaista. Tämä tehostaa maksan puhdistusprosessia ja auttaa ruuansulatuksessa.

2. Porkkana ja punajuuri ovat hyvin antioksidanttirikkaita ja puolestaan monella tavalla auttavat kehon puhdistusta. Nauti niitä molempia kaikilla mahdollisilla tavoilla.

3. Puna-, kukka- ja parsakaali sisältävät luonnollisia entsyymejä, jotka tehostavat toksiinien eliminointia.

4. Omena sisältää antioksidantteja, kuitua, ravinteita ja vitamiineja sekä runsaasti vettä, joiden ansiosta tämä hedelmä tukee loistavasti detoksifikaatio prosessia. Valitse aina kun mahdollista kotimaisia omenoita, joita useimmiten voi nauttia kuorineen.

5. Vihreät vihannekset, kuten pinaatti, sinimailanen, lehtijuurikas, rucola ja levä, sisältävät runsaasti klorofylliä eli lehtivihreää, joka auttaa muun muassa raskasmetallien, synteettisten lisäaineiden ja ympäristömyrkkyjen eliminointia kehosta, lisäksi ne tukevat myös maksan detoksifikaatiota.

Löydät nyt myös Meal My Daysta luonnollisen 3 päivän detox-ruokavalion!

Ruokavalion aikana liiku lisäksi runsaasti. Tee pitkiä kävelyita, joogaa tai esimerkiksi vesijuokse. Saunominen vilkastuttaa lisäksi aineenvaihduntaa. Mutta ennen kaikkea JUO RUNSAASTI VETTÄ!

Kirjaudu sisään ja nauti!

Muut uutiset

6 viikon valmennus starttaa 10.4.2017

Suosittu 6 viikon juoksuvalmennus starttaa jälleen 10.4.2017 Tuntuuko 10 km matkan saavuttaminen juoksemalla vaikealta tai jopa utopistiseltä. Ei hätää, olemme on kehittäneet yhteistyössä Sweatband Training Oy:n personal trainereiden kanssa 6 viikon verkkovalmennuksen kaikista juoksusta haaveileville. Juoksuvalmennus polkuja on kaksi, joista toisessa tavoitellaan 5 km juoksua ja toisessa 10 km juoksua.

Lue lisää...

Kadonneen vyötärön metsästys vol 4 starttaa jälleen!

Haluatko sinäkin vyötärösi takaisin? Kuinka vähentää selluliittia? Olisiko mukavaa pudottaa muutama kilo painoa ja voida energisimman normaalia kotiruokaa syöden ja helppoja kotitreenejä tehden?

Lue lisää...

Tarkista syötkö tarpeeksi kasviksia!

Teimme yhteistyössä Iltalehden kanssa jutun kasviksista ja niiden tärkeydestä painonhallintaan sekä tasapainoiseen päivittäiseen ruokavalioon. Luen ammattilaisten vinkit!

Lue lisää...

6 viikon supersuosittu verkkovalmennus käynnistyy taas!

Kadonneen vyötärön metsästys vol 3 -verkkovalmennus käynnistyy 3.10. Lunasta paikkasi 25.9. mennessä niin saat sen hintaan 29€ (norm.39€)

Lue lisää...

Meal My Day mukana netin parhaat sivustot 2016 -kilpailussa!

Anna meille äänesi ja voita uskomaton personal trainer -valmennus 3 kuukaudeksi!

Lue lisää...

Copyright Meal My Day 2019